Секс-оргії та стосунки з 40 жінками. ФБР розсекретило архів записів про Мартіна Лютера Кінга

Секс-оргії та стосунки з 40 жінками. ФБР розсекретило архів записів про Мартіна Лютера Кінга

Фото: tsn.ua

Федеральне бюро розслідувань отримало дані унаслідок шпигунства.

Репутація одного з провідних діячів руху за громадянські права Мартіна Лютера Кінга опинилася у небезпеці після того, як ФБР оприлюднило записи, що доводять, що великий оратор мав стосунки з 40 жінками і був помічений у аморальній поведінці.

Діяч нібито брав участь у оргіях та сміявся, коли у нього на очах його друг ґвалтував жінку, повідомляє the Times of London з посиланням на статтю, що вийде у червневому номері британського видання Standpoint.

Автором матеріалу, що ще до свого виходу встиг набути резонансу, є біограф Кінга Девід Герроу, який 1986 року отримав Пулітцера за книгу про Лютера Кінга "Той, що несе хрест" (Bearing the Cross).

Попри те, що точність наведеної у матеріалі інформації поки важко встановити, вона вже становить серйозну небезпеку репутації відомого оратора.

Скандальні аудіозаписи

Скандальна праця базується на низці нещодавно оприлюднених нотаток ФБР до аудіозаписів, створених агентами бюро за допомогою записувальних пристроїв від 1955 до 1968 року – коли Кінга було убито.

Американська влада підозрювала помічника діяча Стенлі Левісона у належності до комуністів. Через що у кімнатах готелів, де зупинявся Кінг, було встановлено "жучки".

ФБР намагалося відшукати негативну інформацію, здатну дискредитувати Кінга. Одержимим ідеєю очорнити борця за права був сам очільник ФБР Гувер.  

У січні 1964 агенти бюро помістили два пристрої у лампи в кімнаті Лютера Кінга у готелі Віллард, що Вашингтоні. Завдяки цьому вдалося отримати низку записів.

Так, зазначає the Times,  одного разу оратор разом зі своїм товаришем, Логаном Кірсом  – пастором баптистської церкви Балтімора, під час спілкування з жінками у готельному номері обговорювали, "які з прихожанок підійдуть для природнього та неприроднього сексуального акту".

Коли одна з жінок сказала, що не схвалює цього, пастор її зґвалтував. Лютер Кінг "спостерігав за процесом, сміявся та давав поради". Агенти ФБР під час гіпотетичного зґвалтування ніяк не втрутилися.

Фото: Wikimedia Commons

А вже наступного для Кінг та ще з десяток інших осіб влаштували грандіозну секс-оргію. За словами одного з агентів ФБР, вона містила "елементи статевих відхилень та порочності".

Коли ж одна з жінок відмовилася займатися сексом у "неприродній спосіб", Кінг та кілька інших чоловіків почали обговорювати, як її потрібно провчити та схилили до цього виду сексуальної активності. Кінг навіть сказав жінці, що якщо вона погодиться, це "допоможе її душі", цитує the Times.

А у січні 1964 року, згідно з нотатками ФБР, Кінг нібито влаштував оргію з двома жінками – темношкірою та білою – у готелі "Сендс". Він привів жінок до номера і почав займатися з ними сексом, а згодом зателефонував своєму товаришу зі словами: "Тягни свій зад сюди, тут є красива біла шльондра".

За словами жінки, чоловіки напилися та почали брудно лаятися. Пізніше вона в інтерв’ю агенту ФБР розповіла, що це "була найгірша оргія, у якій вона коли-небудь брала участь".

1964 року Вільям Салліван, тогочасний заступник директора ФБР, у нотатці записав, що одного разу Кінг жартував з друзями про те, що заснував "Міжнародну асоціацію з просування пожирачів вагін" (International Association for the Advancement of Pussy Eaters).

Правдивість записів

Про подружні зради Лютера Кінга було відомо вже давно. Так, наприклад, 2017 року з досьє ФБР стало відомо, що оратор зраджував своїй дружині Коретті Кінг та влаштовував "п’яні секс-оргії", брати участь у яких змушував молодих жінок.

"Фактом є те, що Кінг не лише постійно має позашлюбні стосунки, а й влаштовує ненормальні групові секс-оргії", - йшлося у документі.

Проте остання публікація свідчить, що подружні зради Кінга мали по-справжньому величезні масштаби. Вони вразили навіть самого Герроу.

"Я завжди вважав, що він мав інтимні стосунки з 10-12 іншими жінками. Не з 40-45", - зазначив він у коментарі the Times.

На думку біографа, ця інформація є фундаментальним викликом постаті Мартіна Лютера Кінга та вимагає повного та детального історичного аналізу.

Фото: Wikimedia Commons

Стаття Герроу спричинила досить неоднозначну реакцію. Так, низка видань відмовилися її публікувати через контраверсійність викладеної інформації – серед них The Guardian, The Atlantic and The Washington Post.

Громадська активістка Едіт Лі Пейн, що на власні очі бачила Кінга та була свідком його видатної промови "Я маю мрію" сказала у коментарі Daily Mirror, що усі звинувачення базуються не неправдивій інформації та зазначила, що Герроу атакував Кінга задля того, щоб "привернути до себе увагу".

"Виголосити думку, що Мартін Лютер Кінг спеціально б брав участь у чомусь аморального або незаконному означає дискредитувати усе, що він пожертвував, за що він боровся та помер", - наголосила вона.

Своєю чергою ще один біограф Кінга, Пітер Лінг, зазначив, що подружні зради Кінга є доведеним фактом, проте він би з обережністю ставився до записів агентів ФБР, які прагнули знищити борця за громадські права. Він не один дотримується цієї думки.

"Я вірю, що існує більше ніж достатньо доказів того, що у Кінга були позашлюбні романи, проте я б дуже обачним і не покладався б на те, що ФБР надасть достовірну інформацію про людину, яку Гувер намагався знищити", - зазначив у коментарі The Independent один з професорів Університету Ноттінгема.

Самі аудіозаписи перебувають під грифом таємно до 2027 року. Герроу наполягає на тому, що їх потрібно оприлюднити для громадськості.

_______________________

Мартін Лютер Кінг-молодший – відомий захисник громадських прав. У 1960-х роках він організовував та очолював марші за отримання темношкірими права голосувати, робочих та основних громадянських прав та десегрегацію.

Кінга убили 1968 року – тоді йому було 39. Це трапилося, коли він очолював шеститисячний марш протесту у Мемфісі з підтримки робітників. Кінг стояв на балконі, коли у нього влучила куля снайпера. Вбивцю оратора – Джеймса Ерла Рея – засудили до 99 років в’язниці. Слідство встановило, що він діяв на власний розсуд.  

Згодом Єпископальна церква США визнала його мучеником, що віддав життя за християнську віру.

Правила життя Мартіна Лютера Кінга

Правила життя Мартіна Лютера Кінга

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація