Сенат затвердив Меттіса на посаді міністра оборони США

Сенат затвердив Меттіса на посаді міністра оборони США

Фото: Reuters

"Скажений пес" став главою Пентагону.

Сенат США затвердив першого члену кабінету президента Дональда Трампа, проголосувавши більшістю голосів за Джеймса Меттіса на посаді міністра оборони США.

98 сенаторів проголосували за призначення Маттіса і лише один був проти, передає Reuters.

Проти Меттіса проголосувала сенатор-демократ Кірстен Джіллібренд. Вона заявила, що захоплюється Меттісом, але вона проти відмови від норми закону, за якою Пентагон не може очолювати людина, яка протягом останніх семи років перебувала на службі в армії.

Джеймс Меттіс – колишній чотиризірковий генерал морської піхоти, який у минулому обіймав ряд високих позицій. Він пішов зі служби у 2013 році з посади командувача Центрального командування США.

Слухання з приводу його призначення в Сенаті пройшли без великих заперечень. Меттіс отримав переважну підтримку як серед республіканців, так і демократів. Натомість єдиною складністю, яка могла перешкодити його призначенням, було законодавство, що забороняє особам, які останні сім років перебували на військовій службі, бути призначеними на чолі Пентагону. Для того, щоб залагодити це питання, обидві палати Конгресу США проголосували за введення виключення для Меттіса.

Сенат погодив кандидатуру генерала Джеймса Меттіса на посаду Міністра оборони

Сенат погодив кандидатуру генерала Джеймса Меттіса на посаду Міністра оборони

Повʼязані теми:

Наступна публікація