Сепаратисти з усього світу знову з'їдуться в Москву на гроші Кремля

Сепаратисти з усього світу знову з'їдуться в Москву на гроші Кремля

З'їзд сепаратистів у Москві, 2015 рік / Фото: enotcorp.org

На проведення з'їзду сепаратистів організатори одержали президентський грант Росії на суму в 3,5 мільйона рублів.

Вдруге щорічна конференція "Діалог націй. Право народів на самовизначення й розбудову багатополярного світу", профінансована Кремлем, відбудеться наприкінці вересня в Москві.

Знову сепаратистів з усього світу зібрала громадська організація "Антиглобалістський рух Росії" (АДР). На це вони отримали президентський грант розміром у 3,5 мільйона рублів, передає РБК.

За словами організаторів, з'їзд покликаний "об'єднати представників партій і рухів, які виступають за самовизначення та незалежність своїх регіонів і борються проти ідеології світового панування та економічної експлуатації".

25 вересня в Москві очікують на делегації сепаратистів з Нагірного Карабаху, Курдистану, Північної Ірландії, Шотландії, Каталонії, Західної Сахари і не тільки.

Крім того, згідно з анонсом, опублікованому на сайті АДР, на конференцію завітають і американці: прихильники незалежності Гаваїв і Пуерто-Ріко, Каліфорнії і Техасу.

На сайті організації не повідомляється, чи візьмуть участь у міжнародній конференції представники так званих "ЛНР" і "ДНР".

Важливо зазначити, що серед почесних членів "Антиглобалістського руху Росії", створеного 2012 року, — президент Сирії Башар Асад і екс-президент Ірану Махмуд Ахмадінежад.

Президент організації Олександр Іонов повідомив, що діяльність руху фінансується за рахунок пожертв прихильників і цільових урядових грантів.

"Цього вистачає, щоб проводити конференції принаймні раз на рік", — сказав Іонов.

Нагадаємо, 9 вересня стало відомо, що Придністров'я збирається приєднатися до Росії і вже почало відповідні підготовки. Кремль поки що не коментує такі заяви влади Придністров'я, оскільки "не володіє деталями".

Повʼязані теми:

Наступна публікація