Серед українців може бути більше постраждалих - поранений у теракті у Ніцці

Серед українців може бути більше постраждалих - поранений у теракті у Ніцці

Фото: Reuters

Костюк каже, що кілька людей ще можуть розшукувати.

Поранений у теракті у Ніцці українець Влад Костюк розповів ТСН, що кількість постраждалих громадян України може бути більшою, ніж відомо на даний момент.

Водночас Влад зауважив, що його інформація неточна. За його даними, ще не вийшли на зв'язок чотири особи з його університету. Крім того, йому у швидкій розповіли про ще можливих постраждалих.

"Є ще постраждалі українці, я в швидкій їхав з дівчиною з України, і вона розповідала про подругу, яка сильно постраждала", - розповів хлопець.

Про свій стан здоров'я каже, що за декілька днів одужає. В нього пошкоджені м'язи ноги, була одна глибока рана та струс мозку.

Раніше ТСН повідомили з посиланням на консула України у Франції, що один з двох нині відомих постраждалих українців досі перебуває у лікарні, його життю ніби нічого не загрожує. Також шукають підтвердження загибелі одного українці, водночас речник МЗС каже, що загинув хлопець 94-го року народження.

Як повідомлялося, українське посольство у Франції оприлюднило номер гарячої лінії, за якою громадяни України можуть дізнаватись про своїх рідних і близьких.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю. Жертвами стали 84 людини. 

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину. 

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайєдж Бухлель.  

15_7_nice_2

Повʼязані теми:

Наступна публікація