Шалена втеча від розлючених биків та видовищна корида. Іспанська Памплона святкує день міста

Подивитися на відчайдухів приїжджають натовпи туристів кожного року.

В одному із найстаріших міст Іспанії - Памплоні - відбувається щорічний фестиваль, присвячений Святому Ферміну, єпископу, що жив у ХІІІ столітті і врятував колись цей населений пункт від епідемії чуми.

Попри релігійний характер свята, воно перетворилося на справжній карнавал. Крім традиційної кориди, проводиться так зване енсьєро - забіг, який по суті є втечею від биків по вузьких вулицях. На дахах будинків навіть продають квитки за чималі гроші, щоб охочі могли подивитися на це небезпечне дійство.

Учасники вдягаються в білі сорочки і червоні хустини. Їхня єдина зброя - газета, якою можна відволікти увагу розлюченої тварини. 

Примітно, що влада міста неодноразово намагалася заборонити цю часом криваву традицію. Все ж їй довелося піти на поступки, а певним компромісом стали правила: так, зокрема, забороняється участь особам, молодшим за 18 років, і з поганим здоров'ям. Охочих взяти участь у забігу попереджають: пробігти більше 50 м неможливо. 

Нещодавно в Іспанії активісти почали кампанію на захист тварин, щоб запобігти вбивству матері бика, який на смерть пронизав рогами матадора. За традицією, її хочуть убити, щоб "знищити весь родовід". Раніше повідомлялося, що Віктор Баррі був убитий биком на арені прямо під час виступу. Смертельних випадків кориди Іспанія не знала вже більше тридцяти років, з тих пір як в 1985 році під час виступу загинув матадор Хосе Куберо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація