Шалений натовп та безліч покупок. Як у США відбувається Чорна п'ятниця

У цей день магазини відкриваються о 5 ранку або навіть і опівночі.

Сьогодні, 25 листопаду, на наступний день після Дня подяки у США розпочинається так звана Чорна п'ятниця - день шалених знижок. З цього дня починається традиційний різдвяний сезон розпродажів.

У Чорну п'ятницю магазини часто відкриваються о 5 ранку або ж навіть працюють з опівночі. Більшість людей спеціально беруть вихідний у цей день, аби потрапити до магазинів. Водночас продавцям щастить менше - вони вимушені відпрацьовувати довгі зміни та витримувати наплив покупців значно більший, ніж зазвичай.

Зазначимо, люди навіть розбивають намети під магазинами та чекають відкриття, аби бути першими та застати більше товару.

Чорна п'ятниця допомагає магазинам збільшити продажі в кілька разів та розпродати всю застарілу електроніку та побутові товари. Виторги мережевих магазинів за цю ніч можуть сягати кількох сот мільйонів доларів і остаточно може закривати прогалини в бухгалтерських звітах.

Назва Чорна п'ятниця пішла зі сленгу американських економістів. Раніше показники в бухгалтерських книжках виписували чорними чорнилом, якщо підприємство прибуткове, і червоними – якщо навпаки.

Нагадаємо, напередодні у День подяки у Нью-Йорку відбувся святковий парад.

Повʼязані теми:

Наступна публікація