Шансів немає. У Німеччині окреслили переспективу Туреччини на вступ до ЄС найближчим часом

Шансів немає. У Німеччині окреслили переспективу Туреччини на вступ до ЄС найближчим часом

Туреччина в осяжному майбутньому не має шансів увійти до складу ЄС - Ґабріель / Фото: Reuters

Наразі до об'єднання не можуть прийняти навіть невеликі держави.

Туреччина в осяжному майбутньому не має шансів увійти до складу Євросоюзу, вважає віце-канцлер ФРН Зігмар Ґабріель.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"Я не думаю, що в Туреччини в осяжному майбутньому - я кажу про 10 або 20 років - є шанси увійти до складу ЄС", - зазначив Ґабріель.

Він наголосив, що шансів на вступ не буде навіть у тому випадку, якщо остання виконає всі необхідні умови: наразі у ЄС немає можливостей для прийому "навіть невеликих держав".

Однак віце-канцлер не вважає за доцільне відмовлятися від ведення переговорів з Анкарою щодо цього питання. "У тій ситуації, в якій ми зараз перебуваємо, необхідно використовувати будь-який канал для діалогу з Туреччиною", - сказав він.

Також Зігмар Габріель закликав не пов'язувати угоду Туреччини з ЄС щодо біженців і можливу лібералізацію візового режиму для турків: ці дві теми, переконує він, жодним чином не пов'язані одна з одною. Європа не повинна дозволяти Туреччині шантажувати себе, додав віце-канцлер.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що для отримання безвізового режиму Туреччині доведеться змінити своє антитерористичне законодавство і виконати чимало умов.

Як відомо, у липні після невдалої спроби військового перевороту Туреччина тимчасово призупинила виконання своїх зобов'язань щодо принципів Європейської конвенції з прав людини.

Також у країні строком на три місяці введено надзвичайний стан.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень загинули більше 260 людей. 

У Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація