Шість країн Радбезу ООН відкинули проект резолюції РФ щодо Сирії

Шість країн Радбезу ООН відкинули проект резолюції РФ щодо Сирії

Фото: Reuters

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що у російського проекту немає майбутнього.

Члени Ради Безпеки ООН не досягли угоди за проектом російської резолюції, де міститься вимога припинити дії, що підривають суверенітет Сирії, повідомив голова Радбезу Рафаель Рамірес.

У ході засідання 19 лютого проект резолюції відкинули шість країн, серед яких США, Франція і Великобританія.

За словами Раміреса, у Ради безпеки є час до понеділка, щоб почути відгуки країн на резолюцію. Перед початком засідання постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр розкритикував російський проект. Французький дипломат заявив, що вважає тупиком політику Росії, яка "беззастережно" підтримує президента Сирії Башара Асада.

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що у російського проекту немає майбутнього.

Росія внесла на розгляд ООН проект резолюції щодо Сирії у зв'язку із загостренням ситуації на турецько-російському кордоні.

Раніше НАТО заявив, що Туреччини марно сподіватися на допомогу НАТО, якщо та піде на конфлікт з Росією.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація