Штайнмаєр анонсував "нові правила" перемир'я на Донбасі

Штайнмаєр анонсував "нові правила" перемир'я на Донбасі

Фото: Reuters

Новий документ буде готовий упродовж кількох тижнів.

Новий документ, який готується за участі ОБСЄ, має поновити зустрічі в "нормандському форматі".

Про це пише DW.com.

"Ми працюємо з ОБСЄ над новими правилами для збереження перемир'я, - пише Reuters. - Зараз ми зайняті підготовкою, що дозволить незабаром знову провести зустріч на рівні міністрів".

Штайнмаєр запевнив, що новий документ буде готовий упродовж "кількох тижнів". Але нині невідомо, який саме документ готується і про які саме правила йдеться.

Президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним закликав обговорити "нормандський формат" переговорів з врегулювання конфлікту на сході України.

Про це лідери Франції та Росії говорили під час зустрічі.

Нагадаємо, у Китаї у місті Ханчжоу стартував саміт G20, тема якого - "Будівництво інноваційної, здоровою, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки".

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-е серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", при затриманні якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися в Крим, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України". ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз таких речей робити не будемо". Після цих заяв Путіна Росія фактично відмовилася від переговорів у "нормандському" форматі аж до "позитивних зрушень з боку Києва".

В МЗС Росії заявили про відмову від переговорів з Україною в нормандському форматі

В МЗС Росії заявили про відмову від переговорів з Україною в нормандському форматі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація