Штайнмаєр переконаний, що ісламісти мають долучитися до переговорів щодо Сирії

Штайнмаєр переконаний, що ісламісти мають долучитися до переговорів щодо Сирії

В сирійському уряді заявили, що очікують надання переліку опозиційних сил / Фото: Reuters

У Женеві мають відбутися переговори щодо Сирії.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за участь представників ісламістських угруповань у переговорах з врегулювання конфлікту в Сирії.

Про пише Deutsche Welle.

Міністр також підкреслив, що його заява стосується як Башара Асада, так і сирійської опозиції. Але водночас він зазначив, що "за столом переговорів не повинно бути терористів та ісламістських екстремістів, які тільки й хочуть, що саботувати політичне врегулювання".

Нагадаємо, що раніше в сирійському уряді заявили, що очікують надання переліку опозиційних сил, які візьмуть участь у переговорах щодо майбутнього країни, аби упевнитися, що в ньому немає "терористичних" угруповань.

Водночас представники сирійської опозиції висловили обурення втручанням Росії у формування складу делегації від опозиції та поклали відповідальність за можливий зрив переговорів на Асада та Москву.

В ООН повідомили, що запланований на 25 січня у Женеві початок переговорів з врегулювання ситуації в Сирії, вірогідно, відкладуть на кілька днів "з практичних міркувань".

З 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії. Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби часто кидають на території, де "ІД" не було помічено.

Снаряд, випущений з території Сирії, впав на подвір'ї турецької школи

Снаряд, випущений з території Сирії, впав на подвір'ї турецької школи

Повʼязані теми:

Наступна публікація