Швеція не визнає незаконні вибори в анексованому Криму

Швеція не визнає незаконні вибори в анексованому Криму

Фото: Getty Images

Країна засуджує проведення Росією виборів на півострові.

Міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем заявила, що не визнає вибори до Держдуми Російської Федерації, які проходять в анексованому Криму.

Про це вона написала у своєму Twitter.

"Засуджуємо проведення Росією виборів до Держдуми в анексованому Криму. Не визнаємо цей "вибір" в Криму", - написала міністр зі Швеції.

Окрім цього, Румунія має намір не визнавати вибори у Криму. Так, Міністерство закордонних справ не визнає легітимність виборів до Державної Думи РФ, які проходять у Криму. У офіційній заяві відомства, на яку посилається "Укрінформ", підкреслюється, що Румунія підтверджує підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України і не визнає незаконну анексію РФ Криму і міста Севастополя. 

Нагадаємо, у неділю, 18 вересня, в Росії розпочалося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи. Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 20:00 за місцевим часом. Москва вперше організовує вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – у Криму та Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства та консульств. У російській Центральній виборчій комісії заявили, що через це не зможуть проголосувати понад 80 тисяч громадян Росії, які живуть в Україні.

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Повʼязані теми:

Наступна публікація