Швеція стягує війська до свого острова в Балтійському морі. Ймовірна причина — російська загроза

Інформацію про загрозу та її походження уряд країни засекретив. 

Шведські журналісти припускають, що проведення раптових навчань на острові Готланд у Балтійському морі могло спричинити посилення загрози з боку Росії.

Влада Швеції не пояснила, навіщо стягують війська, однак, інформацію про загрозу та її походження вже назвали цілком таємною. Про це повідомляє  видання Dagens Nyheter.

Ще з літа і Верховний головнокомандувач збройних сил Швеції Мікаель Бюден, і міністр оборони Петер Хульквіст кількаразово заявляли про погіршення ситуації щодо безпеки країни.

Водночас очільники збройних сил Швеції вирішили провести позапланові перевірки своїх підрозділів і відправити 150 солдатів з центральної Швеції на тренування до Готланду.

Острів Готланд, що в Балтійському морі, належить Швеції / Фото: Google Maps

Минулого тижня військовики Швеції прийняли рішення про постійну військову присутність на острові Готланд. Також вони перенесли створення механізованої бригади на острові з середини 2017 року на тепер.

"Розвідка про щось дізналася, але людям не повідомляють про що саме. Проте вже зараз ми бачимо вплив цієї інформації на нас. Негайне розміщення блоку на Готланді є винятковим", — розповів шведському виданню Вільгельм Аґрелл, аналітик у галузі розвідки.

Представник збройних сил Швеції, своєю чергою, заперечив, що за стягненням військ стоїть якась конкретна подія. Він також відмовився коментувати розвідувальну роботу країни. 

Як повідомлялося раніше, Швеція не визнає незаконні вибори в анексованому Криму. Крім того, країна засуджує їхнє проведення Росією. Між іншим, подібної думки дотримується і Румунія. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація