Швейцарці на референдумі відмовилися від підвищення пенсій

Швейцарці на референдумі відмовилися від підвищення пенсій

Фото: Reuters

Разом із тим громадяни країни підтримали розширення повноваження спецслужб.

Громадяни Швейцарії відмовилися від підвищення пенсій на 10%, але погодилися на розширення повноважень спецслужб.

Про це повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.

Із пропозицією збільшити державні пенсії вийшли ліві політики, але швейцарці на референдумі не підтримали цю ідею. Також вони проголосували проти зменшення екологічного впливу економіки.

Натомість більше 65% громадян Швейцарії підтримали розширення повноважень спецслужб. Відповідний закон передбачає, що силовики зможуть перехоплювати телефонні розмови за рішенням суду, читати повідомлення в інтернеті та встановлювати відоенагляд та прослуховування підозрюваних. Але влада переконує, що ці заходи будуть здійснюватися лише проти найнебезпечніших підозрюваних.

Нагадаємо, у червні 2016 року у Швейцарії виборці проголосували проти запровадження безумовного базового доходу, який передбачав щомісячні виплати кожному громадянину країни. 78 відсотків тих, хто прийшов на референдум, проголосували проти.

На голосування була винесена ініціатива, згідно з якою кожен дорослий громадянин Швейцарії отримував би 2500 франків (2260 євро), а кожна дитина – 625 франків (565 євро). При цьому допомога по безробіттю, соціальна допомога та пенсії мали б бути скасовані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація