Сили Асада витісняють опозиціонерів з Алеппо за допомогою російської авіації

Вільна армія Сирії утримувала місто протягом 4 років.

Війська уряду Башара Асада за допомогою російської авіації відбили раніше захоплену опозиційними силами південно-західну частину території Алеппо. Повстанці змушені були відступити.

Проурядові сили повернули собі 2 узвишшя й 2 селища в південно-західному передмісті Алеппо, повідомляє Al Jazeera.

Натомість у середу, 3 серпня, армія президента за підтримки російських ВПС повернула під свій контроль південно-східні частини Алеппо та його передмістя. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентства Associated Press та France-Presse.

Під час контрнаступу сирійської урядової армії на Алеппо загинуло щонайменше 50 повстанців, десятки бійців з військ Асада і 10 цивільних осіб, серед яких — четверо дітей. 

Наступ сил Асада тривав усю ніч з вечора вівторка, 2 серпня. Під час атак проурядова армія знищила 6 госпіталів. Американська організація "Терапевти за права людини" вже назвала останній тиждень найгіршим для медзакладів з початку війни в Сирії в 2011.

Таким чином, опозиційні сили втратили свої здобутки після наступальної операції, що почалася ще в неділю, 31 липня, і тривала кілька днів. Повстанці намагалися прорвати облогу проурядових військ.

Як повідомлялося раніше, також 3 серпня в місті Атареб, що в південно-західній частині провінції Алеппо, стався авіаналіт, унаслідок якого загинуло 11 людей. Є підозри, що його здійснили російські ВПС. У місті перебували повстанці, що виступають проти режиму президента Асада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація