Син "узбецької принцеси" Карімової спростував повідомлення про її смерть

Син "узбецької принцеси" Карімової спростував повідомлення про її смерть

Фото: Getty Images

Іслам Карімов-молодший заявив, що його мати почуває себе добре.

Син доньки покійного президента Узбекистану Гульнари Карімової спростував чутки про її смерть.

Іслам Карімов-молодший заявив, що його мати подчуває себе добре і разом з його сестрою перебуваюють у Ташкенті. Сам Іслам з 2014 року живе у Лондоні.

Спочатку звернення сина "узбецької принцеси" з'явилося на сторінці в Facebook "Діти Карімова". Пізніше він підтвердив узбецькій службі ВВС справжність цього листа.

За словами Іслама Карімова-молодшого, коли світ облетіли чутки про смерть його матері, він подзвонив їй, але вона не відповіла. Він хотів звернутися до посольства Узбекистану в Лондоні, "але потім сестричка подзвонила і розвіяла всі чутки".

"Я хочу запевнити громадськість у тому, що мама з сестричкою перебувають у Ташкенті і почувають себе добре. Маму не поміщали в психіатричну лікарню. Вона не виїжджала за межі Узбекистану. Весь цей час вона перебувала з (сестрою) Іман в Ташкенті. На жаль, більш обширною інформацією не можу з вами поділитися", - сказав Іслам.

Раніше повідомлялося, що 44-річна донька першого президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара нібито померла п'ятого листопада. За інформацією джерела в Службі національної безпеки Узбекистану, Карімова була отруєна і похована на кладовищі "Мінор" у Ташкенті, а її могилу зрівняли з землею.

Раніше Гульнара була серед найбільш впливових людей Центральної Азії. Вона займалася бізнесом, співала, була модельєром одягу, їздила зі своїми колекціями на тижні високої моди в Нью-Йорк, дружила з російськими та узбецькими олігархами, і впливала на політику свого батька.

Довгий час вважали, що саме Гульнара очолить країну після свого батька. Але у 2013 році і її впливу, і її імперії настав кінець. Проти неї на Заході пролунали звинувачення у відмиванні грошей, а в Узбекистані Гульнара опинилася під домашнім арештом.

Нагадаємо, 3 вересня в узбецькому Самарканді пройшли похорони президента Іслама Карімова, який беззмінно керував країною 27 років. За мусульманськими звичаями, в цьому джаназа-намазі беруть участь тільки чоловіки, яких на площі було кілька тисяч. Потім тіло президента, за мусульманським обрядом загорнуте в 21-метровий саван, на руках віднесли до місця поховання.

Вранці 1 вересня Кабінет міністрів Узбекистану повідомив, що Карімов перебуває в критичному стані після того, як був госпіталізований з інсультом. Пізніше агентство Reuters з посиланням на неназвані дипломатичні джерела повідомило про смерть Карімова.

Ще 28 серпня низка ЗМІ повідомили про госпіталізацію президента Узбекистану Іслама Карімова. У понеділок, 29 серпня, зі слів молодшої дочки Карімова стало відомо, що у президента стався інсульт, і він перебуває в реанімації.

Служба безпеки Узбекистану повідомила про вбивство доньки Іслама Карімова

Служба безпеки Узбекистану повідомила про вбивство доньки Іслама Карімова

Повʼязані теми:

Наступна публікація