Сирійська армія за підтримки авіації з чотирьох боків наступає на Алеппо

Сирійська армія за підтримки авіації з чотирьох боків наступає на Алеппо

Фото: Reuters

Війська Асада почали наземну операцію проти повстанців.

Війська президента Сирії Башара Асада з чотирьох боків наступають на контрольовані повстанцями райони Алеппо, в яких живе чверть мільйона людей. йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Із неба військових підтримує авіація - лише у вівторок в Алеппо від авіаударів загинуло щонайменше 11 людей.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає військових створити гуманітарні коридори, аби вивезти поранених. У самому місті залишилося всього три десятки лікарів.

Загалом, з минулого четверга, відколи підтримувані Росією війська Асада порушили перемир'я, жертвами наступу стало понад 250 сирійців.

Напередодні посли США та Великої Британії на Радбезі ООН звинуватили Москву у використанні протибункерних бомб, здатних пробити більше двох метрів бетону, під час авіанальотів на житлові квартали.

Війська президента Асада почали наземну операцію в сирійському місті Алеппо

Війська президента Асада почали наземну операцію в сирійському місті Алеппо

Нагадаємо, угода про припинення вогню, про яку домовилися США і Росія 9 вересня, зазнала краху після того, як авіація розбомбила гуманітарний конвой, що направлявся в Алеппо. Захід та сирійська опозиція звинуватили Росію та режим Асада в авіаударі, а Москва і Дамаск поклали провину на проамериканську коаліцію.

Втім, команда експертів Bellingcat ідентифікувала фрагмент боєприпасу, яким поцілили у гумконвой. Ним виявилася хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 - некерованої бомби радянського або російського виробництва. Такі снаряди використовує російська або сирійська авіація.

Лише у п'ятницю, 23 вересня, внаслідок авіаударів по Алеппо у Сирії загинули щонайменше 90 людей, серед яких 30 осіб були цивільними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація