Сирійська опозиція після відступу перейшла в контрнаступ на позиції Асада в Алеппо

Сирійська опозиція після відступу перейшла в контрнаступ на позиції Асада в Алеппо

Фото: Reuters

Повідомляється про щонайменше 15 загиблих місцевих жителів.

Сирійські опозиціонери сьогодні, 28 жовтня почали масштабний наступ на урядові сили, щоб розбити багатомісячну облогу утримуваних повстанцями районів східного Алеппо.

Про це AFP повідомив один із представників повстанської групи.

Штурм почався ракетними обстрілами в західній частині міста, яку контролює уряд. Повідомляється про щонайменше 15 загиблих місцевих жителів, поранено ще кілька десятків людей.

Наголошується, що під вогонь потрапили військова авіабаза в районі Аль-Найраб і блокпости в західних кварталах міста. Вогонь ведеться з реактивних систем залпового вогню по християнському району Дждейда та передмістю Хай-ез-Захра.

Крім того, спроби прорвати оборонні порядки урядових військ зроблені в північних районах міста, запеклі бої розгорнулися навколо висот Тель-Баззу і Телль-Рухам поруч з мікрорайоном "Проект-1070".

Артилерія сирійської армії завдає ударів по позиціях бандформувань в кварталах "Рашидин-4" і "Рашидин-5".

Повстанські групи "оголошують про початок битви, яка покладе кінець окупації західної частини Алеппо", - сказав співрозмовник.

Зазначимо, в Сирії не припиняються бойові дії, в яких з одного боку воюють урядова армія, російські військові найманці з Лівану та Ірану, а з іншого боку їм протистоять сирійська опозиція з представників поміркованих і радикальних сил, найманці з понад ста країн і західна коаліція на чолі з США. Третьою стороною є "Ісламська держава", яке утримує значну територію країни.

Кореспонденту ТСН.uа вдалося зв'язатися з тими, хто займається інформаційним висвітленням діяльності угруповання. Більше читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація