Сирійські повстанці передали звинувачення проти РФ в ООН

Сирійські повстанці передали звинувачення проти РФ в ООН

Фото: Reuters

Вони стверджують, що російська авіація в неділю завдала 26 ударів по районах, що контролюються опозиційними угрупованнями.

Опозиційний сирійський Вищий комітет з переговорів направив в ООН лист, в якому звинуватив сирійські і російські війська у порушенні перемир'я в Сирії.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

У листі стверджується, що російська авіація в неділю завдала 26 ударів по районах, що контролюються опозиційними угрупованнями, які погодилися на припинення вогню. У своєму листі опозиція стверджує, що удари "призвели до загибелі та поранення ще більшої кількості мирних жителів". Повстанці стверджують, що у неділю вертольоти сирійських ВПС завдали сім ударів по житлових районах, що призвело до загибелі мирних жителів.

"Крім того, було зафіксовано 24 випадки порушення перемир'я шляхом артилерійських обстрілів і п'ять наземних операцій", - йдеться в листі.

Нагадаємо, що в неділю, 28 лютого, сирійські повстанці звинуватили Росію у бомбардуванні шести міст на заході провінції Алеппо. Факт авіаударів підтвердив Сирійський центр моніторингу прав людини. Однак сирійські державні медіа нічого не повідомляють про авіаудари, а Міністерство оборони Росії відмовилося від коментарів.

Як відомо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в п'ятницю, 26 лютого, одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. У той же час Сирія залишила за собою право відповісти силою на порушення перемир'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація