Сирійські повстанці відбили стратегічно важливе місто в бойовиків ІД

Сирійські повстанці відбили стратегічно важливе місто в бойовиків ІД

Ілюстрація / Фото: Reuters

Про початок операції щодо взяття Аль-Шадади сирійські повстанці оголосили в четвер.

Сирійські повстанці за повітряної підтримки міжнародної коаліції відбили у бойовиків екстремістської організації "Ісламська держава" місто Аль-Шадади на північному сході країни.

За словами представників одного з угруповань сил опозиції, Сирійської демократичної армії, їм вдалося встановити контроль над містом і кількома селами в його околицях. Аль-Шадади вважається стратегічно важливим для бойовиків ІД пунктом, оскільки являє собою важливий логістичний центр. Через місто проходять підкріплення і постачання зброї в іракський Мосул і в Ракку, в якій, як вважається, розташовується штаб-квартира "Ісламської держави", забороненої в багатьох країнах світу. Втрата Аль-Шадади стане для бойовиків серйозним психологічним ударом.

Про початок операції щодо взяття Аль-Шадади сирійські повстанці оголосили в четвер. Тоді ж авіація міжнародної коаліції під керівництвом США почала масивні ракетно-бомбові удари по місту.

Правозахисники стверджують, що частина ударів потрапила по районах, населених мирними жителями.

Повідомлялося про загибель не менш як 15 чоловік.

Нагадаємо, раніше в Мережу потрапило відео масштабного знищення техніки "ІГ" британської авіацією. У ролику чітко видно, як військово-повітряні сили Великобританії запустили високотехнологічну важку артилерію в стратегічні об'єкти ісламістів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація