Сирійські повстанці відмовилися йти з Алеппо

Сирійські повстанці відмовилися йти з Алеппо

Фото: Reuters

За словами повстанців, коридорів для безпечного виходу просто немає.

Сирійські повстанці у середу, 2 лиспопада, відкинули вимоги Росії звільнити Алеппо до вечора п'ятниці, 4 листопада.

Про це повідомив представник одніого з повстанських угруповань, передає Reuters.

"Це повністю виключено. Ми не віддамо місто Алеппо Росії і ми не здамося", - сказав агентству Закарія Малахіфджі, представник повстанського угрупування "Фастакім".

Міністерство оборони Росії заявило в середу, що повстанцям і цивільному населенню дозволять вийти з утримуваної опозицією східної частини Алеппо до вечора п'ятниці, що стало сигналом про продовження мораторію на повітряні удари в межах міста.

Однак, за словами Малахіфджі, коридорів для забезпечення безпечного виходу, про які було заявлено, створено не було.

"Це неправда. Цивільне населення і бійці не покидають місто. Громадяни бояться режиму, вони не довіряють йому. А бійці не здаються", - сказав він.

Нагадаємо, маленькі діти у сирійському Алеппо навмисно палять шини та покришки, аби створити димову завісу і запобігти подальшим повітряним атакамВони називають себе "Дитяча бригада охорони". Урядові війська за підтримки російської авіації посилили натиск на своїх супротивників і продовжують скидати бомби на Алеппо.

В Алеппо під час дводенних ракетних обстрілів загинуло 38 мирних жителів, у тому числі 14 дітей. Зазначимо, що сирійські опозиціонери 28 жовтня почали масштабний наступ на урядові сили, щоб розбити багатомісячну облогу утримуваних повстанцями районів східного Алеппо.

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація