Скандальний чеський президент вихваляв Путіна і лаявся на Pussy Riot в радіоефірі

Скандальний чеський президент вихваляв Путіна і лаявся на Pussy Riot в радіоефірі

Земан вилаяв російських політв'язнів в прямому ефірі / Фото: УНІАН

Земан не скупився на нецензурні вирази, розмовляючи про російських політв'язнів.

У Чехії розгорівся скандал через президента Мілоша Земана, який у прямому ефірі місцевого радіо неодноразово вилаявся та хвалив російського главу держави Володимира Путіна.

Під час свого виступу в ефірі Чеського радіо Земан висловив своє невдоволення через критику Путіна країнами Заходу та назвав несправедливим порівняння російського президента з радянськими лідерами. Також чеський глава держави негативно висловлювався щодо російських політв'язнів, зокрема гурту "Pussy Riot" та Михайла Ходорковського.

"Не думаю, що політв'язнем був Ходорковський, який в 90-х роках їздив по Росії з пакетами, набитими мільйонами. Я швидше думаю, що він крадій. І якщо мені щось не подобається у владі Путіна - то це те, що він посадив лише Ходорковського, а не всіх олігархів", - цитує слова Земана "Європейська правда".

Також чеський президент вилаяв російський гурт Pussy Riot.

"Чи ви знаєте, що означає "pussy"? Це п*зда. І в текстах цієї групи те саме - "п*зда здесь, п*зда там". Просто ідеальні політв'язні", - заявив чеський президент. Після цього він ще неодноразово вживав лайливі слова, що, зокрема, означають статевий акт.

Поведінка чеського президента викликала у країні жорстку критику.

Зокрема глава чеського уряду Богуслав Соботка заявив про те, що президент подав поганий приклад молодим людям. Колишній очільник МЗС Чехії Карл Шварценберг додав, що Земан "перейшов усі межі, використовуючи вислови, які принижують жіночу стать".

Натомість колишній міністр фінансів країни Мирослав Калоусек, якого Земан теж згадав у своєму інтерв'ю Чеському радіо, заявив про те, що чеський президент "опустив престиж Празького граду до рівня дешевої пивної".

Як повідомлялося раніше, французька націоналістка хвалить Путіна і хоче зробити з України федерацію. Марін Ле Пен назвала Євросоюз "антидемократичним монстром" і хоче його знищити.

Повʼязані теми:

Наступна публікація