Сізіфова праця. Кисельов заради поливання опозиції брудом перезаписує пропагандистські сюжети

Сізіфова праця. Кисельов заради поливання опозиції брудом перезаписує пропагандистські сюжети

Фото: YouTube

У Facebook розмістили версію програми "Вести", яка мала б початково вийти в ефір.

У черговому випуску "Вести" скандальний ведучий Дмитро Кисельов, використовуючи пропагандистські штампи, розкритикував презентацію передвиборного проекту Михайла Ходорковського "Открытые выборы", що відбулася 1 червня у прес-центрі "Московского комсомольца".

Однак пізніше "Открытые выборы" на своїй сторінці у Facebook розмістили версію програми "Вести", яка мала б початково вийти в ефір. Як зазначено у підписі до відео, запис вони отримали від знайомих з Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії.

Оригінальне відео довше на дві хвилини, ніж те, що вийшло в ефір. У ньому показали, що казали самі журналісти та які запитання вони ставили лідеру проекту "Открытые выборы". Крім того, в оригінальній версії менше звернули увагу на вислови Ходорковського про можливу революцію та його думки з цього приводу і більше часу приділили виступу Євгена Чичваркіна та його роздумам про правильну Державну думу.

В ефір же вийшла інша версія, у якій Кисельов назвав Ходорковсього пафосним та хамовитим, Євгена Чичваркіна "мільйонером-втікачем", а презентацію проекту перед журналістами - беззмістовною.

У програмі Дмитро Кисельов також неодноразово зазначив, що початково подія мала відбутися у московському цирку. Ведучий заявив, що Михайло Ходорковський зневажливо спілкувався з журналістами, спонукав до революції та пропонував себе та Чичваркіна на посаду керівника Росії.

Незмінною в обох випусках залишилася критика в бік "Московского комсомольца" та згадка України в контексті революції.

Нагадаємо, нещодавно Кисельов під час випуску своєї програми "Вести недели" раптово "забув" про незаконно анексію Криму. В ефірі глядачам показували сюжет про змагання льотчиків на полігоні Чауда в Феодосії у Криму. Після нього Кисельов сказав: "Ну, і повернемося до Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація