Скандальний Кисельов визнав, що показав в ефірі "липовий" документ

Скандальний Кисельов визнав, що показав в ефірі "липовий" документ

Фрагмент програми Кисельова / Фото: Россия 1

Пропагандист не вибачився за фейкову інформацію. 

Російський телеведучий Дмитро Кисельов, який у своєму сюжеті цитував Адольфа Гітлера, показав фейковий документ.

Саме на основі "липового" посвідчення канал "Россия-1" створив 7-хвилинний сюжет  про дивізію СС "Галичина". Під час нього Кисельов приписав Гітлеру цитату про Україну. Слова фюрер нібито озвучив у "вузькому колі".

Під час нового сюжету головний пропагандист РФ подякував "уважним глядачам" і заявив, що підроблений документ потрапив до рук журналістів із "європейських блошиних ринків ", але підроблений був "місцевими майстрами жанру". Примітно, що за фейк в ефірі Кисельов так і не вибачився. 

"Упійматися на цьому не дивно. Але якщо на ринку жваво йдуть підробки, значить, є до них інтерес - будь то до художника або просто до теми, як у цьому випадку з українською дивізією "Галичина". Власне, про неї ми минулого разу і говорили, а умовний "аусвайс" став лише приводом", - заявив він.

Сам сюжет із фейковим документов вийшов в ефір 24 квітня. Згодом журналісти звернули увагу на неточний переклад документу, а на фото упізнали не українця, а Вальтер Шмідта - відомого оберштурмбанфюрера СС, який пережив війну і прожив до 2000 року. 

Нагадаємо, раніше Хакери угрупування "Анонімний інтернаціонал" зламали особисту пошту та листування у мессенджері Whatsapp  скандального журналіста і телеведучого Дмитра Кисельова. Тематика листів здебільшого пов'язана із професійною діяльністю Кисельова – проектом "Россия сегодня", також у масиві є дані про фінанси та активи росіянина, його величезну квартиру та обговорення сюжетів про ситуацію в Україні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація