Слідчі пояснили обшуки у співробітників московської Бібліотеки української літератури

Слідчі пояснили обшуки у співробітників московської Бібліотеки української літератури

Обшуки влаштували у двох спіробітниць / Фото: Reuters

У СКР стверджують, що працівники закладу не виконували умови трудового договору. 

У московському управлінні СКР заявили про те, що працівники Бібліотеки української літератури, в яких проводили обшуки, постійно були відсутні на робочих місцях.

Слідчі дії проводилися зокрема у співробітників бібліотеки Ганни Павленко і Тетяни Мунтян, які проходили свідками у справі щодо екстремізму, яку порушили проти директора установи  Наталії Шаріної.

"Сьогодні в рамках кримінальної справи проведено обшук в осіб, які займали різні посади в Бібліотеці української літератури, але при цьому практично не виконували покладені на них трудовим договором обов'язки і постійно були відсутні на робочих місцях, проте заробітну плату отримували щомісяця", - цитує "Інтерфакс" слова представниці столичного главку СКР Юлія Іванова.

Нагадаємо, Наталю Шаріну затримали після обшуку в бібліотеці. За версією російського слідства, в 2011-2015 роках Шаріна, порушуючи закон РФ, поширювала серед відвідувачів видання Дмитра Корчинського, визнані російським судом екстремістськими та забороненими до використання. Нібито слідчі вилучили книги, що містять заклики до антиросійської пропаганди. 58-річному директору інкримінують "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". Їй загрожує до п'яти років ув'язнення.

Завідувач відділом комплектування розповіла, що ОМОНівці підкинули в бібліотеку книги, які слідчі вилучили ще під час першого обшуку - в грудні 2010 року. Зокрема, книгу Корчинського "Війна в натовпі". Відтоді їх у бібліотеку не повертали.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація