Слідчий комітет РФ звинуватив українських військових у мінометних обстрілах російської території

Російські слідчі порівняли дії бійців ЗСУ із "тактикою терористів".

Російські слідчі нібито встановили українських посадовців ЗСУ, причетних до "навмисного обстрілу російської території у червні-серпні 2014 року".

Про це повідомили у прес-службі СК РФ.

"До організації обстрілів причетні командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Андрій Грищенко, який зараз обіймає посаду командувача оперативного командування "Південь" сухопутних Збройних сил України, а також командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних сил України полковник Валерій Ісмаїлов", - йдеться у повідомленні.

Як запевняють російські слідчі, обстріли здійснювалися з великокаліберного озброєння - самохідних артилерійських установок та реактивних систем залпового вогню. До того ж у СК РФ вважають, що також працював корегувальник вогню, про що нібито свідчило, що "кучність влучень снарядів поступово збільшувалася".

"В окремих випадках дії українських військових нагадували скоріше тактику терористів, які нишком наносять повторні удари в місцях скупчення людей. Наприклад, коли група слідчих СК Росії виїхала оглядати місце обстрілу в Ростовській області, по них був відкритий мінометний вогонь", - додали у відомстві, зазначивши, що потерпілі перебували на місцевості, розташованій на півтора кілометра вглиб російської території.

Також повідомляється, що після проведення десятка оглядів місць події, 140 судових експертиз та допитів понад 1000 свідків, Ісмаїлову та Грищенку висунуто заочне звинувачення у вбивстві, замаху на вбивство, посяганні на життя співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, 1 листопада СК РФ відкрив кримінальні справи проти командирів чотирьох українських бригад. До списку обвинувачених Росією потрапили командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України полковник Андрій Соколов, командир 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ полковник Владислав Клочков, командир 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ полковник Віталій Якубов, командир 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ підполковник Михайло Прокопів, а також інші невстановлені особи вказаних підрозділів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація