Слідство не виключає зв'язок між стріляниною в Мюнхені і терактом Брейвіка

Слідство не виключає зв'язок між стріляниною в Мюнхені і терактом Брейвіка

Фото: Quartz

22 липня минуло рівно п'ять років з дня бійні, влаштованої Брейвіком. 

Між стріляниною у Мюнхені і терористичною атакою Андреаса Брейвіка в Норвегії є зв'язок.

Таку версію розглядає слідство, повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

"Цей зв'язок очевидний", - сказав глава поліції Мюнхена Хубертус Андрае.

П'ять років тому, 22.07.2011, Андерс Берінг Брейвік влаштував бійню в Норвегії, розстрілявши кілька десятків підлітків в молодіжному таборі Робітничої партії на острові Утойя і організувавши вибух в Осло.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 22 липня, поруч із торговельним центром "Олімпія у Мюнхені відкрили стрілянину. Загинули 9 осіб, 27 поранених. Пізніше поліція знайшла тіло злочинця - це 18-річний житель Мюнхена з громадянством Німеччини та Ірану.

За даними поліції, ймовірно, він наклав на себе руки. Крім того, повідомляється, що стрілець не пов'язаний з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Разом з тим обшуки в його будинку показали, що він цікавився іншими випадками стрілянини, зокрема, в нього знайшли вирізки з газет про схожі напади.

Поліція знайшла 300 куль у його рюкзаку і книжку про стрільбу в його кімнаті. Крім того, поліція стверджує, що нападник діяв один і не мав спільників. Своєю чергою, AFP також із посиланням на правоохоронців інформує, що нападник був психічно неврівноваженим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація