Словенія обмежує в'їзд мігрантів до країни

Словенія обмежує в'їзд мігрантів до країни

Фото: Reuters

Заходи будуть введені в дію починаючи з півночі середи, 9 березня.

У Словенію буде дозволено в'їзд лише тим, хто має намір просити притулку в цій країні, а також через гуманітарні причини. 

При цьому кожен випадок буде оцінюватися індивідуально.

У свою чергу, Сербія, реагуючи на дії Словенії, заявила, що буде узгоджувати свою політику з інтересами країн-членів ЄС.

Як підкреслив Белград, рішення Словенії означає, що "балканський маршрут для мігрантів закривається".

В Євросоюзі в минулому році вибухнула криза через наплив біженців. Найбільше мігрантів прибуває з Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Понад 510 тисяч сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах.

За даними ООН, у 2016 році міграційна хвиля до ЄС може збільшитися вдвічі, а за прогнозами ЄС — втричі.

Зараз погранконтроль на національних кордонах з метою припинення нелегальної міграції здійснюють Норвегія, Швеція, Данія, Німеччина, Франція, Мальта та Австрія. Відень оголосив про повернення такої практики 16 січня. 16 лютого Австрія заявила про те, що Відень введе щоденні квоти на переселенців на кордонах з Італією, Словенією та Угорщиною.

Нагадаємо, що Євросоюз і Туреччина узгодили на саміті в Бельгії основні принципи рішення міграційної проблеми.

Голова Європейської ради Дональд Туск уточнив, що ЄС і Туреччина домовилися скоротити потік мігрантів. Він також оголосив, що "балканський маршрут" транзиту біженців в ЄС "відтепер закрито".

Повʼязані теми:

Наступна публікація