Сльози королівського подружжя й скорботні квіти. У Брюсселі вшанували жертв терактів

Церемонія хвилини мовчання відбувалася за надзвичайних заходів безпеки.

У Брюсселі перед Палацом націй - будівлею бельгійського парламенту зібралися депутати, сенатори, члени регіональних урядів, голова Європейської комісії, зарубіжні дипломати й королівське подружжя, щоб взяти участь у хвилині мовчання в пам'ять жертв терористичних актів 22 березня.

Завентемі, в Маальбеку розправилися з повсякденною свободою. З тією самою свободою, яка формує нашу демократію, наше бажання жити разом в гармонії. Це та сама свобода, на якій побудований європейський проект", - цитує "Интерфакс" прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля.

"Удар завдало сліпе, тупе і зле насильство", - додав глава бельгійського уряду.

"Я хочу особливо підкреслити, що не може бути безкарності. Уряд з компетентними органами зробить абсолютно все, щоб пролити світло, як на ці атаки, так і на все в цілому, події, з ними пов'язані. Не може бути тіньових зон", - пообіцяв Мішель.

За його словами, "демократія, свобода, правова держава, терпимість більш ніж коли-небудь є нашими віхами, щоб разом просуватися вперед".

На церемонії, яка відбувлася за надзвичайних заходів безпеки, прозвучали гімни Бельгії і Європейського союзу.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

Через теракти загинула 31 особа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація