Купи сміття, вогонь та дезінфекція. Як воюють з вірусом Зіка в Коста-Риці

У країні ввели надзвичайний стан.

У п'ятницю, 26 лютого, у Коста-Риці ввели надзвичайний стан через поширення вірусу Зіка. Про це повідомляє агентство EFE.

Режим надзвичайного стану ввели лише на частині території країни, аби попередити поширення вірусу, оскільки минулого тижня було виявлено два випадки зараження небезпечною хворобою.

За словами міністра зв'язку Коста-Рики Маурісіо Еррери, введення надзвичайного стану має превентивний характер. "Ми хочемо підкреслити, що ситуація перебуває під контролем", - сказала вона.

Зазначимо, зараження вірусом відбувається через укуси комарів. У 2015 році вірус Зіка потрапив з Африки і Азії до Південної Америки та швидко поширився материком. Найбільше спалахи захворювання були зареєстровані в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Тихоокеанському регіоні. Вірус проник також в кілька країн Європи, крім Німеччини, це - Швейцарія, Данія, Швеція, Великобританія, Португалія і Нідерланди.

вирус Зика

Крім того, найбільш небезпечним вірус є для вагітних жінок, оскільки вважається, що викликає дефекти мозку у ненародженого маляти. У ВООЗ наголосили, що вірус викликав пошкодження головного мозку в тисяч немовлят в Бразилії. Вакцини для профілактики або лікування вірусу поки що не існує.

Нагадаємо, нещодавно вірус дістався й Чехії. Деталей першого в Чехії випадку зараження поки не відомо.

Вірус Зіка дістався до Чехії

Вірус Зіка дістався до Чехії

Повʼязані теми:

Наступна публікація