Смоленська трагедія: стало відомо, чиє тіло поховали у чужій могилі - ЗМІ

Смоленська трагедія: стало відомо, чиє тіло поховали у чужій могилі - ЗМІ

Фото: Getty Images

В могилі Нуровського було тіло міністра Гандзліка.

Фото: Getty Images
Смоленська трагедія: у могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента РП Маріуша Гандзліка.

Про це з посиланням на свої джерела поінформувало видання Wpolityce.pl.

Як зазначає часопис, усе вказує на те, що в могилі Нуровського було тіло міністра Гандзліка. Відтак, слідчі планують негайно ексгумувати могилу екс-міністра канцелярії президента Лєха Качинського, що раніше згідно з графіком планувалося зробити в наступному році. Водночас, зауважується: немає жодної гарантії, що в могилі Гандзліка буде тіло Нуровського, а не якоїсь третьої особи.

Нагадаємо, у Національній прокуратурі Польщі напередодні підтвердили, що з "високою вірогідністю" у могилі однієї з ексгумованих осіб було тіло іншої жертви катастрофи. Повідомлялося, що остаточно буде змога це підтвердити в результаті проведення генетичної експертизи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в Росії розбився літак ТУ-154М. На його борту були 96 людей – усі вони загинули. Серед них – і президент Польщі Лех Качиньський та чимало високопосадовців. Усі вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Варшава тоді звинувачувала в авіакатастрофі двох російських диспетчерів.

У жовтні цього року комісія із розслідування Смоленської трагедії встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню. Проте це не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи.

Ексгумація Качинського: виявилися факти, які докорінно змінюють думку про причини смерті президента

Ексгумація Качинського: виявилися факти, які докорінно змінюють думку про причини смерті президента

Повʼязані теми:

Наступна публікація