Сноуден не виключає посилення стеження в США за президенства Трампа

Сноуден не виключає посилення стеження в США за президенства Трампа

Фото: Getty Images

Сноуден заявляв, що "було б божевіллям" виключати можливість його екстрадиції з Росії в США після обрання Дональда Трампа президентом країни.

Обрання Дональда Трампа президентом США може призвести до посилення стеження в країні.

Про це заявив колишній підрядник Агентства національної безпеки Едвард Сноуден, - пише Reuters.

Едвард Сноуден в 2013 році розповів про методи електронного стеження американських спецслужб. Після цього влада США заявила про те, що обмежать стеження за людьми всередині країни. 

Однак Сноуден у ході телеконференції, організованою юридичним факультетом університету Буенос-Айреса, зазначив, що ця політика скоро може бути змінена новими лідерами США, "цінності яких дуже відрізняються".

У жовтні минулого року Сноуден вже заявлял, що хоче повернутися на батьківщину, і готовий заради цього сісти у в'язницю.

Влада Сполучених Штатів звинувачує Сноудена в шпигунстві, у разі повернення додому йому загрожує до 30 років в'язниці.

У 2013 році Сноуден передав журналістам секретні документи про діяльність американських спецслужб, зокрема, про ведення масштабного стеження за телефонними розмовами і електронним листуванням громадян США і лідерів інших країн. Росія надала йому притулок терміном на рік за умови, що він припинить свою діяльність проти США.

У 2014 році колишній співробітник американських спецслужб отримав трирічний вид на проживання. Це дозволяє йому не тільки вільно пересуватися по країні, але і виїжджати за її межі.

Сноуден готовий повернутися з Росії на довічне ув’язнення до США

Сноуден готовий повернутися з Росії на довічне ув’язнення до США

Повʼязані теми:

Наступна публікація