Солдати Аллаха: теракт в Ніцці готувався спільниками кілька місяців

Солдати Аллаха: теракт в Ніцці готувався спільниками кілька місяців

Фото: Reuters

У вбивці було кілька спільників.

У Мохаммеда Булеля, який влаштував напад на День взяття Бастилії у Ніцці було п'ять спільників, розповів паризький прокурор Франсуа Молен. На підготовку теракту у нього пішло кілька місяців.

Про це повідомляє ВВС.Russian.

За даними прокуратури, до підготовки нападу причетні четверо чоловіків і одна жінка, у тому числі албанець, який імовірно постачав Булелю зброю. Вони перебувають під вартою, їм буде пред'явлено декілька обвинувачень, в тому числі у змові з метою здійснення теракту.

Дані з телефонів свідчать, що Булель підтримував зв'язок з потенційними співучасниками. У повідомленнях вони називали себе солдатами Аллаха і раділи нападу на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Один з підозрюваних повернувся і зняв місце нападу на наступний ранок після масового вбивства.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією, і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава" взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайедж Булель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.

15_7_nice_2

У Франції люди обурені ходом розслідування трагедії у Ніцці

У Франції люди обурені ходом розслідування трагедії у Ніцці

Повʼязані теми:

Наступна публікація