Соратник Трампа Манафорт таємно перевів 2,2 млн доларів Партії регіонів лобістам у США - AP

Соратник Трампа Манафорт таємно перевів 2,2 млн доларів Партії регіонів лобістам у США - AP

Фото: Getty Images

План був утілений так, щоби не було помічено впливу іноземної партії на політику США.

Глава передвиборчого штабу кандидата в президенти Дональда Трампа Пол Манафорт допоміг Партії регіонів таємно перевести щонайменше 2,2 млн доларів до двох відомих вашингтонських лобістських фірм. Такого висновку дійшло розслідування Associated Press, передає Business Insider.

Повідомляється, що план був утілений так, щоби не було помічено впливу іноземної партії на політику США.

За словами видання, цей факт проливає нове світло на бізнес Пола Манафорта.

Зазначається, що відповідно до федеральних законів, у США лобісти мають повідомляти Міністерство юстиції, якщо вони представляють іноземних лідерів або політичні партії. Утаєння такої інформації є кримінальним злочином, і карається п'ятьма роками ув'язнення або штрафом у розмірі до $ 250,000.

Нагадаємо, світло на діяльність Манафорта в Україні пролило видання The New York Times. Так, на початку серпня воно опублікувало матеріал, у якому розповідалося про роль Манафорта в українській політиці за часів Януковича та після втечі екс-президента. Зокрема зазначалося, що глава передвиборчого штабу Трампа працював з Ахметовим, Фірташем і Льовочкіним і створив "Опоблок".

Не ясно, чи закінчилася робота Манафорта в Україні, коли він почав роботу з кампанією Трампа. Льовочкін оплачував роботу Манафорта, але його помічник відмовився сказати, чи отримує Манафорт плату зараз і про яку суму йдеться.

Крім того, видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів". Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей.

Своєю чергою, Дональд Трамп провів низку кадрових перестановок у своєму передвиборчому штабі, обмеживши у функціях Пола Манафорта.

Повʼязані теми:

Наступна публікація