Сотні протестувальників увірвалися до парламенту Іраку - ЗМІ

Уже протягом тижня в Багдаді триває мітинг, учасники якого вимагають від уряду проведення реформ.

У суботу, 30 квітня, сотні протестувальників почали штурм парламенту Іраку, увірвавшись в укріплену "зелену зону" столиці країни, де розташовані інші важливі будівлі, зокрема, посольство США.

Про це повідомляє The Washington Post.

Кадри іракського телебачення показали сотні мітингарів у будівлі парламенту, які розмахували прапорами та викрикували лозунги. Уже протягом тижня в Багдаді триває мітинг, учасники якого вимагають від уряду проведення реформ.

 

"Це нова ера в історії Іраку", - виголосив один із демонстрантів в головному вестибюлі парламенту.

Група прихильників шиїтського лідера Муктади ас-Садра обурилися через нездатність парламенту країни набрати кворум та проголосувати за кандидатури в новий склад уряду Іраку.

Нагадаємо, що в Багдаді загинув російський інженер. Відповідну інформацію підтвердили і в посольстві РФ. Зазначається, що росіянин працював на іракській військово-повітряній базі Ель-Кут. У російському посольстві наголошують, що співпрацюють із місцевими правоохоронними органами щодо розслідування події. При цьому, як заявив прес-аташе посольства РФ в Іраку Олександр Козин, місцеві правоохоронці не вважають смерть інженера насильницькою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація