SpaceX успішно посадила ракету на платформу. На черзі перезапуск двигунів

SpaceX успішно посадила ракету на платформу. На черзі перезапуск двигунів

Фото: Reuters

Перший етап запуску ракети відбувся сьогодні

Компанія SpaceX  успішно здійснила другий етап запуску ракети Falcon 9. Про це йдеться у повідомленні SpaceX у Twitter.

Зазначається, що ракета успішно приземлилась на платформу в океані після запуску в космос. На черзі 2-й етап перезапуску двигунів.

Сьогодні SpaceX провела черговий запуск ракети, який розрахований на запуск комунікаційного супутника JCSAT-14 за допомогою ракети Falcon 9.

Нагадаємо, раніше у РФ перенесли запуск ракети із космодрому "Восточний" із 27 на 28 квітня. Зазначається, що ракету "Союз-2.1, а" у РФ мали запустити о 5:01 мск 27 квітня. Втім, виліт відклали у зв'язку із несправністю системи, яка скасувала старт ракети.

Втім, ракета-носій "Союз-2.1а" стартувала з супутниками "Михайло Ломоносов", "Аіст-2Д" і SamSat-218Д з другої спроби. Пізніше стало відомо, що після запуску ракети на космодромі "Восточний" був виявлений зірваний захист кабіни стартового столу, який захищає кабіну обслуговування під час старту від реактивного струменя.

При цьому, космічний апарат SamSat-218, який був запущений на орбіту нового російського космодрому "Восточный", не виходить на зв'язок.

Президент РФ Володимир Путін після такого провалу оголосив догани віце-премєру Дмитру Рогозіну та керівникам космічної галузі Росії. Одразу після вдалого старту ракети, Путін викликав до себе на спостережний пункт Рогозіна, главу "Роскосмоса" Ігоря Комарова, керівника НВО автоматики Леоніда Шалімова та очільника Державної комісії Олександра Іванова.

Окрім того, керівникам усіх підприємств "Роскосмосу" після перенесення на добу першого старту з космодрому "Восточный" рекомендовано готуватися до переатестації. Комісія зі з'ясування причин інциденту завершила свою роботу 5 травня. Її члени прийшли до висновку, що скасування пуску стало наслідком невідповідності роз'єму одного з кабелів ракети конструкторської документації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація