Спецоперація в Брюсселі: штурм будинку з підозрюваними в причетності до терактів в Парижі

Правоохоронцям попередньо вдалося нейтралізувати одного з передбачуваних злочинців.

У Брюсселі спецназ почав штурм будівлі, де сховалися підозрювані в причетності до терактів в Парижі.

Про це повідомляє видання Derniere heure.

Відомо, що в операції, яка проходить в комуні Форе на південній околиці міста, беруть участь як бельгійські, так і французькі антитерористичні підрозділи. За даними поліції, правоохоронцям попередньо вдалося нейтралізувати одного з ймовірних злочинців — його виявили з вертольота в саду біля будинку, де сховався його спільник. Повідомляється, що він відкрив вогонь з автомата по співробітникам поліції.

Нині відомо про чотирьох поліцейських, що постраждали в ході спецоперації. Один з них, співробітник антитерористичного підрозділу, отримав поранення в голову і знаходиться в лікарні у важкому стані. Всі навколишні вулиці перекриті, трамвайний рух зупинено.

Евакуйовані довколишні школи та дитячі садочки, виставлено оточення.

Перестрілка в Брюсселі почалася близько полудня у вівторок, 15 березня. Поліція в ході рейду, який проводився в рамках розслідування справи про паризьких теракти, натрапила на двох людей, один з яких відкрив по правоохоронцям вогонь з автомата Калашникова.

Нагадаємо, що у ніч на 14 листопада 2015 року в Парижі і передмісті була здійснена серія терактів, в результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 постраждали.

Бойовики влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанів, біля стадіону "Стад де Франс" у Сен-Дені прогриміли три вибухи, ще один смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, а в концертному залі "Батаклан" терористи захопили заручників.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". 19 листопада в ході семигодинного штурму квартири в Сен-Дені був ліквідований передбачуваний організатор серії атак Абдельхамід Абауд.

За підозрою в причетності до терактів був оголошений в міжнародний розшук житель Брюсселя Салах Абдеслам. У грудні ЗМІ з посиланням на інформовані джерела повідомляли, що його слід загубився. Висловлювалися припущення, що Абдеслам утік до Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація