Спецслужби Туреччини затримали племінника Гюлена

Спецслужби Туреччини затримали племінника Гюлена

Фото: Reuters

Чоловіка арештували на сході країни.

Співробітники сил безпеки Туреччини затримали племінника мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Арештанта мають доправити до Анкари.

Затримання відбулося на сході країни в місті Ерзурум. Це перший випадок, коли в рамках розслідування, пов'язаного зі спробою путчу, в Туреччині затримують члена сім'ї Ґюлена, якого президент Ердоган оголосив відповідальним за спробу військового перевороту.

Сам Ґюлен проживає в США. Туреччина наполягає на його екстрадиції, проте проповідник запевняє, що жодним чином не пов'язаний зі спробою перевороту. Президент США Барак Обама заперечив будь-яку роль Сполучених Штатів у спробі перевороту у Туреччині і наполіг на тому, що запит про екстрадицію мусульманського священнослужителя Ґюлена, обвинуваченого в організації путчу, має пройти через звичайні дипломатичні канали.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людейВ генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції. У Туреччині строком на три місяці введено надзвичайний стан.

ОБСЄ звернулась до Туреччини із запитом про допуск спостерігачів до судів над путчистами

ОБСЄ звернулась до Туреччини із запитом про допуск спостерігачів до судів над путчистами

Повʼязані теми:

Наступна публікація