Спікер Держдуми їде до Єгипету "відновлювати туризм і авіасполучення"

Спікер Держдуми їде до Єгипету "відновлювати туризм і авіасполучення"

Після падіння російського літака польоти з РФ до Єгипту були перервані / Фото: Reuters

Польоти з Росії були скасовані після катастрофи Airbus А321.

Голова Держдуми РФ Сергій Наришкін їде з офіційним візитом до Єгипту. Російська парламентська делегація перебуватиме в країні 26-27 січня.

Як повідомляється, у рамках поїздки Наришкін зустрінеться з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ас-Сісі. Росія має намір відновити економічні зв'язки, перервані після катастрофи пасажирського літака, повідомляє "Інтерфакс".

"Наші сторони, звичайно, зацікавлені в повному відновленні економічних відносин, включаючи туризм і авіасполучення між двома нашими країнами, але це буде можливо тільки у випадку повного гарантування безпеки наших громадян", - сказав Наришкін.

Авіакатастрофа російського пасажирського літака Airbus 321 сталася 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. На борту літака перебували 224 людини - 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, серед них - 25 дітей. Всі, хто був у літаку, загинули. Більшість загиблих - росіяни, але серед них є і чотири громадяни України, серед  них 16-річний патріот із Луганщини Кирило Усатов. Більша частина пасажирів літака були туристами, які поверталися в Росію після відпочинку в Єгипті.

Російська влада стверджує, що причиною катастрофи став теракт на борту літака. Влада Єгипту наполягала на несправності російського літака і відповідальності за катастрофу компанії "Когалимавіа".

6 листопада Путін підтримав наказ директора ФСБ РФ Олександра Бортникова припинити всі польоти російської авіації в Єгипет. Частково авіарейси були відновлені у грудні. Тим часом влада РФ агітувала населення не відпочивати в Єгипті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація