У США бензин подешевшав до рекордних 3 гривень за літр

У США бензин подешевшав до рекордних 3 гривень за літр

У США бензин здешевшав до 0,47 долара. / Фото: Reuters

Показник сягнув 10-річного мінімуму. 

В американському місті Хоутон-Таун в штаті Мічиган вартість одного літра бензину знизилася до 12 центів ($ 0,47/галон), що становить близько 3 гривень за курсом Нацбанку.

Як повідомляє телеканал ABC, вартість одного галона бензину в місті впала до позначки в 47 центів, сягнувши найнижчого показника протягом останніх 10 років, що в перерахунку становить 12 центів за літр (1 галон = 3,8 л).

За словами старшого аналітика бензинової галузі Патрік ДіГанн, подібна ціна є результатом цінової війни, яку ведуть між собою три міські бензоколонки.

Він також зазначив, що наразі середня ціна бензину в США становить 12,20 гривні за літр, подешевшавши протягом останнього року на 4,20 гривні.

Нагадаємо, 18 січня в одному зі штатів США ціна на нафту впала нижче нуля. Відтак компанія Flint Hills Resources, яка займається нафтопереробкою в Північній Дакоті (США) запропонувала постачальникам доплачувати 50 центів за кожен барель високосірчистої нафти.

Негативна ціна була встановлена через нестачу потужностей з транспортування і переробки конкретного сорту нафти. Водночас негативні ціни показують складність ситуації на північноамериканському нафтовому ринку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація