США готові припинити співпрацю з Росією щодо Сирії

США готові припинити співпрацю з Росією щодо Сирії

Фото: Reuters

Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів.

США готові повністю припинити співпрацю з Росією щодо Сирії, якщо не припиняться бомбардування Алеппо. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Джон Керрі, передає Associated Press.

США зажадали від Росії відновити роботи по встановленню в близькосхідній країні режиму припинення вогню. У телефонній розмові з главою російського МЗС Лавровим Керрі заявив про велику стурбованість ситуацією і поклав на Москву відповідальність за використання запалювальних бомб.

Лавров, за повідомленням російського МЗС, також стурбований ситуацією – його турбує, що безліч загонів в Алеппо не слідували перемир'ю, і привернув увагу Керрі до заяв ісламістів.

У свою чергу глава МЗС Франції заявив про підготовку нової резолюції про припинення вогню в Сирії. І якщо якась країна не підтримає резолюцію, її вважатимуть співучасником військових злочинів.

Як раніше повідомлялося, США розглядають можливість розширити санкції проти Росії через загострення конфлікту в Сирії.

Нагадаємо, угода про припинення вогню, про яку домовилися США і Росія 9 вересня, зазнала краху після того, як авіація розбомбила гуманітарний конвой, що направлявся в Алеппо. Захід та сирійська опозиція звинуватили Росію та режим Асада в авіаударі, а Москва і Дамаск поклали провину на проамериканську коаліцію.

Втім, команда експертів Bellingcat ідентифікувала фрагмент боєприпасу, яким поцілили у гумконвой. Ним виявилася хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 - некерованої бомби радянського або російського виробництва. Такі снаряди використовує російська або сирійська авіація.

Лише у п'ятницю, 23 вересня, внаслідок авіаударів по Алеппо у Сирії загинули щонайменше 90 людей, серед яких 30 осіб були цивільними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація