США ховають танки і артилерію в секретних норвезьких печерах - CNN

США ховають танки і артилерію в секретних норвезьких печерах - CNN

Фото: defense.gov

6,5 тисяч одиниць техніки планується задіяти у навчаннях, які пройдуть в кінці лютого.

США перекинули танки, артилерію та засоби логістики в таємні печери в центральній Норвегії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на командувача 2-ї морської експедиційної бригади США полковника Вільяма Бентлі.

Озброєння розміщене в печерах, які використовувалися для зберігання американської техніки в 1980-ті роки. У 1990-ті роки після закінчення "холодної війни" США відмовилися від використання даних комплексів і витрати на їх утримання взяв на себе уряд Норвегії. Печери розташовані по всій центральній Норвегії і оснащені клімат-контролем. Кожен комплекс обслуговують близько 100 норвезьких і американських військовослужбовців, при цьому в ньому можуть розміститися до 15 тисяч морських піхотинців.

Як зазначив Бентлі, розгортання озброєнь поблизу кордону Росії дозволить американським військовим підвищити оперативну готовність і скоротити час реагування у разі кризи.

6,5 тисяч одиниць техніки, яка схована в печерах, планується задіяти у навчаннях Cold Response ("Холодна відповідь"), які відбудуться наприкінці лютого, і в яких братимуть участь 16 тисяч військовослужбовців з 12 країн-учасниць і партнерів НАТО.

Нагадаємо, що раніше чотири американські винищувачі F-22 пролетіли над територією Південної Кореї.

Ці кроки є відповіддю на недавній запуск ракети КНДР. Відзначається, що високотехнологічні літаки, здатні залишитися непоміченими радарами, пролетіли поблизу авіабази США недалеко від Сеула в середу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація