США може збільшити військовий контингент у Сирії

США може збільшити військовий контингент у Сирії

Фото: Reuters

Загальна чисельність контингенту зросте з 50 до 300 чоловік.

Президент США Барак Обама оголосить у понеділок, 25 квітня, про відправку в Сирію додаткового контингенту з 250 військовослужбовців.

Про це повідомляє в неділю, 24 квітня, The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Білому домі.

Американський лідер, як зазначає видання, нещодавно схвалив розгортання в Сирії нових сил. Планується, що туди будуть відправлені бійці спецназу, медики, розвідники і фахівці тилового забезпечення. В результаті загальна чисельність контингенту зросте з 50 до 300 чоловік. Його завданням стане залучення в боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" не тільки курдів, але і місцевих арабів-сунітів. Кінцева мета США — захоплення головного оплоту ісламістів, міста Ракка.

24 квітня Обама в ході візиту в Німеччину висловив упевненість, що відправка наземних військ не допомогла б врегулювати ситуацію в Сирії. У той же день президент США заявив про необхідність знайти спосіб підтримувати порядок у так званих безпечних зонах в Сирії.

щонайменше 26 людей загинули в неділю в сирійському місті Алеппо в результаті нових боїв між урядовими силами і повстанцями. 12 осіб, у тому числі кілька дітей, загинули в результаті обстрілу ринку. Ще 10 людей загинули в результаті обстрілу іншого району Алеппо, що знаходиться під контролем уряду. Не менш 27 мирних жителів загинуло внаслідок бомбардувань урядових сил в суботу.

Ракетний удар із Сирії по Туреччині

Ракетний удар із Сирії по Туреччині

Повʼязані теми:

Наступна публікація