США можуть остаточно зруйнувати відносини з Росією, якщо запровадять нові санкції - МЗС РФ

США можуть остаточно зруйнувати відносини з Росією, якщо запровадять нові санкції - МЗС РФ

Фото: Reuters

Москва знайде спосіб відповісти так, що баланс буде "не на користь Вашингтона".

Адміністрація США хоче остаточно зруйнувати відносини із Росією, заявивши про можливість уведення нових санкцій проти РФ.

Таку заяву зробив заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, коментуючи заяву представника Білого дому Джоша Ернеста, що США розглядають можливість нових санкцій проти РФ, повідомляє РІА Новости

"Враження таке, що ніяких інших питань, крім завдання остаточно зруйнувати відносини з РФ, яке, судячи з усього, стоїть перед Адміністрацією США, щоб потім потрібні були довгі роки для їх відновлення, вже немає. Вона собі ніяких інших цілей не ставить", - заявив Рябков. 

Він пригрозив, що Москва знайде спосіб відповісти на можливі нові санкції з боку США так, що баланс буде "не на користь Вашингтона".

"У нас немає ніяких зустрічних сигналів. Тому що все, що на цю тему слід було сказати, адресуючи ці сигнали Вашингтону, вже сказано (російською стороною – ред.) на всіх рівнях", - наголосив Рябков.

Нагадаємо, що представник Білого дому Джош Ернест заявив, що Адміністрація США розглядає різні варіанти відповіді на дії РФ, яку Вашингтон звинуватив у хакерських атаках і намірі підірвати вибори президента. За його словами, президент Барак Обама "розглядає належні заходи щодо спроб росіян підірвати політичну систему, яке б рішення не було прийнято, ми навряд чи оголосимо про нього заздалегідь". Ернест уточнив, що США не тільки "не оголосять про це заздалегідь, але, може, ніколи в цьому не зізнаються". Він додав, що президент "продовжує здійснювати оцінку того, що зробила Росія". Представник Білого дому уточнив, що всі можливі варіанти відповідних дій США залишаються "на стол"і і не обмежені відповіддю в кіберпросторі, а також можуть торкнутися фінансових санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація