США можуть розпочати активну боротьбу з пропагандою РФ

США можуть розпочати активну боротьбу з пропагандою РФ

Фото: american-life.biz

Загроза пропаганди та дезінформації з боку урядів інших країн є цілком реальною і постійно збільшується. 

У США наблизилися до схвалення законопроекту, спрямованого проти російської пропаганди.

Про це пише "Голос Америки".

Законопроект покращить здатність США протидіяти закордонній пропаганді та дезінформації за допомогою створення у Державному департаменті США міжвідомчого центру, який координуватиме спрямовані проти пропаганди зусилля уряду США.

"США просто зараз фактично сплять за кермом. США вже давно треба було відмовитись від пасивного споглядання та взятись за протидію цій реальній загрозі з боку таких країн, як Росія та Китай. Цей законопроект дозволить нам краще протидіяти масштабним пропагандистським та дезінформаційним операціям спрямованим проти США", - розповів один з авторів законопроекту республіканець Роб Портман.

"Впродовж останнього десятиріччя такі країни, як Росія колосально посилили свої зусилля, спрямовані на поширення пропаганди та брехливих новин по всьому світу. Це системні зусилля покликані підірвати демократичні інститути та унеможливити досягнення Америкою її цілей на міжнародній арені", – зазначив демократ Кріс Мерфі.

Нагадаємо, що Європарламент проголосував за резолюцію "Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін". Так, у документі стверджується, що Росія фінансує опозиційні партії в країнах-членах ЄС.

Російські пропагандисти становлять загрозу для Європи

Російські пропагандисти становлять загрозу для Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація