США не хочуть налагоджувати військове співробітництво з Росією в Пальмірі

США не хочуть налагоджувати військове співробітництво з Росією в Пальмірі

Фото: Reuters

Також США не хочуть, щоб бойовики ІД захопили настільки значуще історичне місто.

США не планують налагоджувати військове співробітництво з Росією щодо захисту Пальміри від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

"Протягом якогось часу ми спілкувалися з питань зниження ескалації між США і Росією в небі над Іраком і Сирією. Але ці консультації не доходили до якого-небудь військового співробітництва. І я не очікую, що щось зміниться", — заявив він.

Проте офіційний представник Білого дому зазначив, що США не хочуть, щоб бойовики ІД захопили настільки значуще історичне місто.

Операція по звільненню сирійського міста Пальміра від бойовиків ІД тривала кілька днів. Сирійські війська раніше взяли під контроль західну частину міста. Але армія продовжувала наступ і намагалася відобразити і інші важливі райони міста.

Нагадаємо, Пальміра була захоплена "Ісламською державою" на початку літа минулого року. Терористи розгромили і пограбували історичне місто. Операція по звільненню Пальміри від бойовиків продолжалася кілька днів.

Важливе стратегічне значення міста зумовлено її положенням, Пальміра розташована в центрі Сирії і має великі енергетичні ресурси. Також Пальміри розташовані стратегічно важливі для Сирії нафтогазові родовища. З міста йдуть нафто - і газопроводи, які забезпечують захід країни паливом.

Російські війська покинули Сирію

Російські війська покинули Сирію

Повʼязані теми:

Наступна публікація