США озброїть Європу на 3,4 млрд доларів, щоб "надіслати сигнал" Путіну

США озброїть  Європу на 3,4 млрд доларів, щоб "надіслати сигнал" Путіну

Ця сума втричі перевершує кошти, які були виділені в 2016 році / Фото: defense.gov

Гроші будуть витрачені на важке озброєння та бронетехніку.

Адміністрація президента США Барака Обами планує перерахувати 3,4 млрд доларів на посилення в 2017 році військової присутності в Європі.

Про рішення США фінансово допомогти своїм парнерам повідомляє The New York Times.

Передбачається, що за ці гроші закуплять важке озброєння та бронетехніку, які розмістять в Центральній і Східній Європі. Використовувати нову зброю зможуть не тільки американські військові, а й їхні союзники по НАТО.

В адміністрації президента США стверджують, що розміщення додаткового важкого озброєння в Європі "повинно послати сигнал президенту РФ Володимиру Путіну". Це своєрідна демонстрація того, що Захід уважно стежить за його діями в регіоні.

Своєю чергою, деякі аналітики вважають, що збільшення фінансування і розгортання військової техніки збентежить Росію. За інформацією The New York Times, додаткові сили можуть бути розташовані в Угорщині, Румунії та країнах Балтії.

Зауважимо, що сума в 3,4 млрд доларів утричі перевершує кошти, які були виділені в 2016 році.

Нагадаємо, що нещодавно адміністрація президента США Барака Обами дала Пентагону дозвіл наносити авіаудари по бойовиках міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" в Афганістані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація