США передали Естонії ракети для протитанкових систем Javelin

США передали Естонії ракети для протитанкових систем Javelin

Фото: raytheon

Вартість поставки складає 33 млн доларів.

США передали Силам оборони Естонії партію ракет для протитанкових систем FGM-148 Javelin, що надійшли нещодавно на озброєння в Естонії.

Про це повідомили в прес-службі головного штабу Сил оборони Естонії.

Вартість поставки складає 33 млн доларів і її фінансують з коштів, виділених США на підтримку заходів стримування в Європі. Естонія отримає ракети типу Javelin Block-1, які в порівнянні зі своїми попередниками мають більшу швидкість і уражаючу силу. Закупівля систем Javelin здійснюється на підставі прийнятої в 2013 році програми розвитку державної оборони на 2013-2022 роки.

Javelin будуть поступово замінювати системи Milan, що нині знаходяться на озброєнні. У листопаді 2014 року Естонія уклала з США договір про покупку за 40 млн євро 80 установок Javelin, при необхідності вона може закупити ще 40 установок. Кількість закуплених протитанкових ракет до них не розкривається.

Нагадаємо, що раніше колишній директор Центрального розвідувального управління, екс-глава Центрального Командування Збройних сил США Девід Петреус заявив, що країни Заходу повинні розглянути питання про надання Україні новітнього оборонного озброєння.

"Настав час для Заходу розглянути можливість надати Україні зброю для захисту, американські "Javelin", протитанкові ракетні системи короткої та середньої дальності", - заявив він

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація