США попередили Асада про умови, за яких розпочнеться наземна операція у Сирії

США попередили Асада про умови, за яких розпочнеться наземна операція у Сирії

У Сирії може початися наземна операція / Фото: defense.gov

Держсекретар США звернувся й до РФ.

Якщо лідер Сирії Башар Асад не виконає свої зобов'язання, то існує велика ймовірність того, що у країни розпочнеться наземна операція за участі іноземних війск.

Про це заявив Держсекретар США Джон Керрі, передає агентство Reuters.

"Якщо режим Асада не виконає своїх зобов'язань, а іранці та росіяни не простежать, аби Асад виконав обіцянки, міжнародна спільнота вочевидь не збирається сидіти як дурні та спостерігати за цим. У такому разі відбудеться збільшення активних дій задля того, аби посилити на них тиск", - пояснив Керрі.

"Існує ймовірність, що з'являться додаткові наземні війська", - додав Держсекретар США.

Нагадаємо, що у Сирії триває боротьба із так званою "Ісламською державою". Окрім коаліції держав, яка виникла кілька років тому, нібито із терористами бореться російська авіація. Однак, міжнародна спільнота все частіше звинувачує РФ не у боротьбі із "ІД", а у сотнях смертей серед мирного населення. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з різкою заявою на адресу дій російських військових у Сирії, назвавши Володимира Путіна "в сутності окупантом" цієї країни. Своєю чергою, міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії, що провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Однак, за словами президента Сирії Башара Асада, він має намір повернути всю країну під свій контроль. За його словами, досягнення перемоги над сирійськими повстанцями займе тривалий час через втручання інших держав у конфлікт. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація