США протестували другу міжконтинентальну балістичну ракету

США протестували другу міжконтинентальну балістичну ракету

Фото: feelgrafix.com

Країна мала на меті продемонструвати силу ядерного озброєння.

У четвер, 25 лютого, військові США провели тестування другої міжконтинентальної балістичної ракети. Про це повідомляє Reuters.

США мали на меті продемонструвати силу ядерного озброєння у період зростання напруження у відносинах з Росією і Північною Кореєю.

Ракету Minuteman III запустили на базі ВПС Ванденберг у Каліфорнії пізно ввечері. Вона пролетіла зі швидкістю до 24 тисяч км/год і приземлилася через півгодини на відстані 6,500 км від точки запуску, на Маршаллових островах південної частини Тихого океану.

Свідком запуску був заступник міністра оборони США Роберт Ворк. За його словами, США провело вже 15 тестів з січня 2011 року. Запуски мають донести повідомлення до таких стратегічних суперників, як Росія, Китай і Північна Корея, що Вашингтон також має сильний ядерний арсенал.

Нагадаємо, 6 січня КНДР офіційно заявила про успішне випробування водневої бомби. КНДР також пообіцяла не застосовувати ядерну зброю, якщо не буде порушений її суверенітет.

Однак, раніше аналітики застерігали, що Північна Корея може провести п'ятий тест ядерної бомби в будь-який момент у відповідь на введені проти неї санкції. Водночас Сполучені Штати і Китай домовилися про проект резолюції Радбезу ООН щодо розширення санкцій проти Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація