США розпочинають операцію зі звільнення від ІД іракського міста Мосул - ЗМІ

США розпочинають операцію зі звільнення від ІД іракського міста Мосул - ЗМІ

США розпочинають операцію зі звільнення від ІД іракського міста Мосул - ЗМІ

Фото: Reuters

Повномасштабний наступ американських військових ще не розпочався.

Американські військові розпочали операцію зі звільнення міста Мосул (Ірак) від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава". 

Про це повідомив УНІАН, посилаючись на турецьке агентство Anadolu.

З посиланням на командира курдського військового формування "Пешмерга" Омера Хусейна агентство Anadolu повідомило подробиці подій навколо Мосула.

За словами Омера Хусейна, американські гаубиці, що розміщені приблизно в 20 км від центру Мосула, наносять удари по бойовиках. Також до операції залучена американська авіація.

"Терористи ІД почали палити шини, щоб блокувати видимість бойових літаків, після того як міжнародна коаліція почала наносити удари… Бойовики почали спалювати нафту, якою заповнили вириті траншеї навколо Мосула", - розповів Хусейн.

Разом з тим представник Пентагону, який побажав залишитися невідомим, повідомив турецькому виданню, що повномасштабний наступ американських військових ще не розпочався.

Нагадаємо, військово-повітряні сили Іраку в ніч на 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками ІД Мосул. Таким чином вони попередили місцевих жителів про майбутній штурм.

Людей просили не панікувати та залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація